Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculair betekent in feite “de juiste of gezonde moleculen”. Het gaat erom dat het lichaam stoffen krijgt die het zonder schade kan gebruiken en verwerken. Dat betekent dus dat je zo gezond mogelijk moet eten met zo min mogelijk schadelijke stoffen. 

Maar wat is gezond en wat is schadelijk? 

Ieder lichaam is anders en daarom volstaat een standaard voedingsadvies niet voor iedereen. Zelfs mensen met dezelfde klachten of aandoeningen kunnen behoefte hebben aan een ander advies. Het gaat dus altijd om maatwerk.

Orthomoleculaire therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen, het aanvullen van tekorten en het aansterken door optimale voeding en een gezonde levensstijl.

Er wordt hierbij zowel naar lichamelijke als emotionele problemen gekeken. Het kan daarom gebruikt worden bij veel aandoeningen en klachten. Ook kan het helpen om je algemene gezondheid te verbeteren.

Supplementen

Soms zijn extra voedingsstoffen in de vorm van supplementen nodig als onderdeel van de therapie. Deze aanvulling is bedoeld om het lichaam te ondersteunen bij het herstel en vaak slechts tijdelijk. Het uiteindelijke doel is altijd om het lichaam weer te laten werken zoals het zou moeten werken met natuurlijke voeding als basis.

Orthomoleculaire voedingssupplementen kunnen over het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere medicijnen of homeopathische middelen. Toch kunnen ze soms elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom belangrijker om uw arts, apotheker of therapeut te informeren over wat u gebruikt.